Tennisrackets

Goedkoop Tennisrackets bestellen

Kies uw juiste racket, de beste aanbiedingen van tennis-les.nl

 

Head tennisrackets

 

Acteeel overzicht met de nieuwste Head tennisrackets.

 

Head tennisrackets
  

Wilson tennisrackets

Hieronder vindt je een selectie. In de webshop zijn nog veel meer tennisrackets te vinden van Wilson.

Wilson tennisrackets

Babolat

Vind een selectie van Babolat tennisrackets.

Babolat tennisrackets

Beginner
Koop NIET een topzwaar racket en koop NIET een té licht racket(onder 9.5 ounces). Belangrijk waar uw el op moet letten zijn prijs en materiaal. Bent u een échte beginner (0-niveau), koop dan een relatief goedkoop (E 30 euro) aluminium racket.  Denkt u dat u snel stappen kunt maken naar een beter niveau, overweeg dan een grafiet racket (graphite), de prijzen van deze rackets variëren tussen E 50 euro en E 200, maar is zeker richting toekomst de investering waard.

Onderstaande aanbevelingen zijn in beginsel voor de beginners of tussentijdse beginnende tennissers. Voor de meer gevorderde spelers, is met name racketblad grootte, flexibiliteit en racket gewicht van belang.

Koop NIET een topzwaar racket en koop NIET een té licht racket(onder 9.5 ounces). Belangrijk waar uw el op moet letten zijn prijs en materiaal. Bent u een echte beginner koop dan een relatief goedkoop (E 30 euro) aluminium racket.  Denkt u dat u snel stappen kunt maken naar een beter niveau, overweeg dan een grafiet racket (graphite), de prijzen van deze rackets variëren tussen E 50 euro en E 200, maar is zeker richting toekomst de investering waard.

Belangrijk is dat een racket verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van stijl, kracht, lichaamsbouw etc. Laat u niet teveel beïnvloeden door de termen die fabrikanten hebben verzonnen, zoals Wilson Hammer, Hyper Hammer, Nitro, Prince Thunder, Attitude, Warrior, Rebel, enz. Dit is pure marketing. Controle is het uitgangspunt. U slaat liever een bal iets zachter IN dan hard OUT.

Welk merk? Wilson, Babolat en Prince vertegenwoordigen momenteel meer dan 90 procent van de hele wereld markt!

RACKET MATERIALEN.
Onze tennis/les tip is een racket frame te kiezen van “grafiet composiet.” Blijf uit de buurt van aluminium (tenzij u een echte beginner bent die nog niet weet of tennis uw toekomstige sport wordt), kevlar, keramiek.

FRAME (as) STIJFHEID of flexibiliteit.
De meeste beginners of intermediate beginners hebben een langzaam tot matige swing snelheid, en hun racket hoofd snelheid toeneemt als ze een betere controle. Het beste compromis is om te kiezen medium flexibiliteit.

HEAD SIZE.
Kies een ‘oversize’ hoofd – tussen de 110 tot 125 vierkante centimeter. Met het grotere blad heb je meer ruimte om de bal te slaan, het racket is meer vergevingsgezind bij afwijkingen en belangrijk, je hebt een groter sweet spot gebied (het “centrum van het racket”), waar je de bal het beste kunt raken.

RACKET GEWICHT.
De huidige trend is naar het lichtere frame tussen 9 tot 11 gram. Veel professionals gebruiken meestal rackets die zijn zwaarder, ongeveer 13 tot 14 gram. Een zwaarder frame neigt naar minder trillingen en dus minder kans op arm problemen. Tennis/les raadt u een medium frame gewicht (10 oz.) aan.

RACKET LENGTE.
De standaard lengte is 27 centimeter. Een iets langer racket kaan geen kwaad. De meeste spelers lijken weinig problemen te hebben met overgang hebben van een korter naar een iets langer racket, maar het is beter om te beginnen met de extra lengte.

GRIP SIZE.
Pak een racket en leg je hand rond het handvat. Plaats de wijsvinger van je andere hand in de ruimte op het handvat tussen je vingertoppen en je handpalm. Als je wijsvinger comfortabel past, is de grip grootte de juiste. De meeste vrouwen gebruiken 4 1 / 8 “tot 4 3 / 8″. De meeste mannen gebruiken 4 ½ “tot 4 5 / 8″. (Sommige Europese equivalenten zijn: 2 = 4 1 / 4 “, 3 = 4 3 / 8″, 4 = 4 1 / 2 “, 5 = 4 5 / 8″.) Als je grip te klein is, dan kan je racket daaien in uw hand bij op off-center slagen (buiten sweetspot).

Bovenstaande aanbevelingen zijn in beginsel voor de beginners of tussentijdse beginnende tennissers. Voor de meer gevorderde spelers, is met name racketblad grootte, flexibiliteit en racket gewicht van belang.

HISTORIE
Tennisrackets werden in de 19e eeuw gemaakt van ouderwetse hout en gelijmd in vele variaties van de nu bekende key-hole vorm.
Zij werden individueel vervaardigd in de vroege jaren en dit leidde tot een veelheid van ideeën met betrekking tot algemene vorm, kracht, gewicht en rijgen regelingen, waarvan vele werden gedekt door een octrooi. In de jaren 1960 werden pas de composiet frames ontwikkeld vanuit koolstofvezels. Het probleem van bespanningen in de metalen rackets werd niet naar tevredenheid opgelost totdat er een methode werd bedacht en gepatenteerd door Lacoste in 1953. Lacoste ontwikkelde metalen lussen aan het frame (tubing), waardoor de racketsnaren liepen. Het resultaat was het eerste succesvolle niet-houten racket en deze werd vervolgens de markt gebracht als de Wilson T2000 en met succes gebruikt door Jimmy Connors gedurende vele jaren, met name in het winnen van de Wimbledon-titel in 1974 en 1981. In het midden jaren 70 kwam fabriekant Prince met een toegenomen stijfheid en sterkte van het frame. Hierdoor kon het tennisracket met een groter dan normaal of ‘oversize’ blad ontwikkeld worden. Dit werd gevolgd door andere fabrikanten die rackets met verschillende bladmaten fabriceerde. Op dat moment is er geen limiet op de grootte van het bladhoofd. De Internationale Tennis Federatie heeft vervolgens een limiet opgelegd in 1979.
Het succes van metalen rackets in de vroege jaren 1970 leidde tot het experimenteren met andere niet-traditionele materialen, met name glasvezel en carbon-fibre. Deze nieuw ontwikkelde koolstofvezel (meestal aangeduid als “grafiet” in de sport-industrie) was erg duur omdat zij meer specifieke stijfheid en sterkte meebracht. In feite bood dit materiaal belangrijke perspectieven voor de verdere ontwikkeling racket frame. Tennisrackets worden nu overwegend geproduceerd in het Verre Oosten. De vervaardiging van de composiet rackets is arbeidsintensief, en brengt vele processen met zich mee (vezels).
Het frame bestaat uit een hoofd en grip, kwam bij de schouders, het hart en as. Tennisracket rackets tennis goedkoop aanbieding

BLADGROOTTE
De bladgrootte van het racket bepaalt de hoeveelheid power, controle en het spelcomfort van een racket.
Oversized rackets (102 – 135 sq.inch) hebben een groot blad en ook een grotere sweetspot (de ideale plaats om de bal op het racket te raken) voor meer power en spelcomfort.
Vaak kiezen beginnende tennissers voor een groot blad.
Midsize en midplusrackets (85 – 102 sq.inch) hebben een kleiner blad en daardoor meer controle.
De keuze voor een bepaalde bladgrootte is daarom afhankelijk van de voorkeur van een speler, maar de gevorderde tennissers kiezen over het algemeen voor een kleiner blad.

GEWICHT
Lichtgewicht rackets liggen vaak prettig in de hand en zijn goed handelbaar.
Nadeel van een licht racket is dat het minder balversnelling, balcontrole en comfort geeft. Om dit te compenseren hebben lichte rackets het balanspunt in de top.
Hierdoor kan een speler vaak toch hard genoeg slaan. Als de bal buiten de sweetspot wordt geraakt, zal het racket sneller om de lengte-as draaien(torsie).
Om dit te voorkomen knijpen tennissers vaak meer in hun racket (sneller armblessures).
Zwaardere rackets hebben meer slagpower, genereren minder trillingen en hebben een grotere sweetspot.
Zwaardere rackets hebben het balanspunt meestal in de steel waardoor deze rackets meer balcontrole hebben.
Beginnende tennissers spelen beter met een licht racket, gevorderde spelers met een zwaarder racket.

LENGTE
Tennisrackets in verschillende lengtes te verkrijgen: Standaard (68,5cm) en zogenaamde longbody (71cm t/m 73cm) rackets.
Door rackets een aantal cm langer te maken krijg je 20% meer power en 13% meer bereik.
Nadeel is echter wel dat de balcontrole vermindert en de wendbaarheid van het racket, bijvoorbeeld bij het netspel minder is.

Geschiedenis van tennisrackets
Door een eHow plaatser. Het spel van tennis werd gespeeld voor eeuwen. Een van de belangrijkste component van het spel en de sport is het tennisracket. Vroeg werden tennisrackets individueel vervaardigd. Naarmate de tijd vorderde, nieuwe ideeën over de racket vorm, sterkte, gewicht en string arrangementen ontwikkeld. Vandaag moeten alle tennisrackets aan bepaalde normen voldoen om te worden gebruikt in de wedstrijden.
. Houten kozijnen
De eerste rackets waren gemaakt van hout en vervolgens gelijmd in wat wordt aangeduid als een key-geheel vorm te geven. Essen, esdoorn, platanen, beuken, mahonie en haagbeuk waren enkele van de bossen die in rackets.Houten tennisrackets werden gebruikt tot aan begin jaren 1980, toen metaal werd geïntroduceerd en werd de favoriete materiaal.
Metalen frames
Lacoste gepatenteerde middel bespannen rackets metaal in 1953. De eerste metalen tennisracket werd verhandeld door Wilson. Het heette de Wilson T2000 en werd gebruikt door Jimmy Connors voor jaren. Prins ontwikkelde een metalen racket met een oversized hoofd. Dit moedigde de Internationale Tennis Federatie op een beperking van tennis racket hoofd omvang opleggen.
Composiet Frames
Het succes van metalen frames gaf geboorte aan het gebruik van andere materialen, zoals glasvezel en koolstofvezel, grafiet vertrouwelijk genoemd in de sportwereld. Deze rackets hebben meestal groter hoofd maten, zijn lichter in gewicht en stijver. Verhoogde stijfheid is belangrijk omdat het vermindert de energie die wordt geabsorbeerd door het frame op de bal contact.
Normalisatie
In 1977 heeft de Internationale Tennis Federatie heeft nieuwe normen voor tennisrackets. De maximale grootte is 29 1 / 2 cm in lengte, en het hoofd frame mag niet groter zijn dan 15 1 / 2 worden door 12 1 / 2 cm. Deze richtlijnen worden gebruikt vandaag.
Fun Fact
De “sweet spot” op een tennisracket is een plek waar bij een persoon een tennisbal raakt, gewoon goed voelt. Het is een combinatie van de beste power, het gemak en spanning. De bal vliegt net buiten het racket moeiteloos.